Čo je lepšie fifo alebo lifo?

Obsah:

Čo je lepšie fifo alebo lifo?
Čo je lepšie fifo alebo lifo?
Anonim

Kľúčové riešenie: FIFO a LIFO umožňujú podnikom počítať COGS odlišne. Z daňového hľadiska je FIFO výhodnejšie pre podniky so stabilnými cenami produktov, zatiaľ čo LIFO je lepšie pre podniky s rastúcimi cenami produktov.

Uprednostňujú investori LIFO alebo FIFO?

Výber FIFO by mal vplyv na to, že by sa jej zisk zdal väčší pre investorov. Naopak, výber LIFO by mal vplyv na to, že jeho zisk sa daňovým úradom bude zdať menší.

Ktorý je výnosnejší LIFO alebo FIFO?

LIFO zvyčajne produkuje nižší hrubý zisk ako FIFO len preto, že náklady na zakúpený alebo vyrobený tovar sa v posledných desaťročiach zvyšujú. … Ak by náklady počas niekoľkých rokov neustále klesali, výsledkom LIFO by bol vyšší hrubý zisk ako FIFO.

Čo je lepšie FIFO LIFO alebo priemerná cena?

Všeobecne povedané, FIFO je vhodnejšie v časoch rastúcich cien, takže zaznamenané náklady sú nízke a príjem vyšší. Naopak, LIFO je vhodnejšie v ekonomických podmienkach, keď sú daňové sadzby vysoké, pretože priradené náklady budú vyššie a príjem bude nižší.

Aké sú výhody a nevýhody FIFO a LIFO?

Spoločnosti, ktoré sa rozhodnú použiť LIFO pred FIFO, to najčastejšie robia kvôli daňovým výhodám. Môžu však existovať aj daňové povinnosti. Výhody LIFO sú aj jeho nevýhody ako jediného skutočnéhoúčelom zavedenia LIFO je vyhnúť sa plateniu vyšších daní, ale to znamená, že zisky sú vo všeobecnosti nižšie.

Odporúča: