Môže bábka behať po oknách?

Obsah:

Môže bábka behať po oknách?
Môže bábka behať po oknách?
Anonim

Puppet je agnostický k platforme a podporuje Windows plne s rovnakým kódom, aký používate na Linuxe alebo akejkoľvek cloudovej platforme. Natívne podporujeme softvérové balíky založené na EXE a MSI a tiež máme poskytovateľa pre správu balíkov pre Chocolatey.

Ako si nainštalujem Puppet na Windows 10?

Ak chcete nainštalovať Puppet, jednoducho stiahnite a spustite inštalačný program, čo je štandardný Windows. msi a spustí sa ako grafický sprievodca. Inštalačný program musí byť spustený so zvýšenými oprávneniami. Inštalácia Puppet nevyžaduje reštart systému.

Aký používateľ beží Puppet?

Bábkový agent beží ako root, čo mu umožňuje spravovať konfiguráciu celého systému. Bábkový agent môže bežať aj ako používateľ bez oprávnenia root, pokiaľ ho spustil tento používateľ.

Ako povolím Puppet?

V open source Puppet povoľte službu spustením tohto príkazu: sudo puppet resource service puppet secure=running enable=true.

Má Puppet GUI?

K dispozícii je niekoľko GUI; Puppet Labs má Puppet Enterprise a jeho konzolové rozhranie. … Ďalšie open source alternatívy sú Puppetboard (https://github.com/voxpupuli/puppetboard), PanoPuppet (https://github.com/propyless/panopuppet) a Puppet Explorer (https://github.com/spotify/ puppetexplorer).

Odporúča: