Čím čistiť škárovaciu hmotu?

Obsah:

Čím čistiť škárovaciu hmotu?
Čím čistiť škárovaciu hmotu?
Anonim

Zmiešajte spolu ½ šálky sódy bikarbóny, ¼ šálky peroxidu vodíka, 1 ČL saponátu. Naneste čistiace prostriedky na škárovaciu hmotu a nechajte pôsobiť 5-10 minút. Škárovacie línie vydrhnite kefou. Tip na čistenie škár: Dbajte na to, aby ste dôkladne vydrhli, aby sa špárovacia hmota a čistiaci roztok premiešali a rozbili všetky skutočne prilepené nečistoty.

Aký je najlepší domáci čistič škár na obkladačky?

Najbežnejší a najúčinnejší domáci čistič škár je zmes jedlej sódy, peroxidu vodíka a saponátu. Smotana alebo tatárska a citrónová šťava je najlepším prírodným riešením na bielenie. Vyhnite sa používaniu vysoko kyslých roztokov, ako je ocot, pretože môžu korodovať m altu.

Čo vlastne vyčistí škárovaciu hmotu?

Zmiešajte tenkú pastu z peroxidu vodíka a sódy bikarbóny, naneste ju na škárovaciu hmotu, počkajte 10 minút, potom vydrhnite zubnou kefkou a utrite vlhkou handričkou. Jedlá sóda je mierne abrazívna, takže pomáha odstraňovať nečistoty, ktoré sú uviaznuté v poréznych povrchoch škárovacej hmoty, bez toho, aby spôsobila akékoľvek poškodenie.

Čo by ste nemali používať na škárovaciu hmotu?

Nepoužívajte nepoužívajte kyslé čistiace prostriedky, pretože by mohli rozpustiť alebo vytvoriť jamku. Nepoužívajte čistiace prostriedky na báze vosku alebo oleja, pretože môžu zanechať film, ktorý priťahuje nečistoty a sťažuje budúce čistenie. Na bielu škárovaciu m altu je možné použiť chlórové bielidlo, ale z tónovanej škárovacej hmoty vylúhuje farbu.

Čistí OxiClean špáru?

Tu je postup: Zmiešajte roztok asi 3 polievkové lyžicepráškové kyslíkové bielidlo (fungovalo by niečo ako OxiClean) a teplá voda v 2-galónovom vedre. Špongiou alebo handričkou ju potiahnite po povrchu, kým nie sú čiary škárovacej hmoty plné. Nechajte pôsobiť aspoň 15 minút, potom dobre opláchnite čistou vodou.

Odporúča: