Kedy treba užívať atorvastatín 80 mg?

Obsah:

Kedy treba užívať atorvastatín 80 mg?
Kedy treba užívať atorvastatín 80 mg?
Anonim

Užite atorvastatín raz denne. Môžete sa rozhodnúť, že si ho vezmete kedykoľvek, pokiaľ budete každý deň dodržiavať rovnaký čas. Niekedy môžu lekári odporučiť užívanie večer. Je to preto, že vaše telo produkuje najviac cholesterolu v noci.

Ktoré statíny sa musia užívať pred spaním?

Statíny, ktoré by ste mali užívať v noci

Simvastatín je príkladom statínu, ktorý účinkuje lepšie, ak sa užíva večer. Štúdie ukazujú, že keď sa simvastatín užíva v noci, dochádza k väčšiemu zníženiu LDL cholesterolu, ako keď sa užíva ráno. Lovastatín sa má užívať s večerou.

Ovplyvňuje atorvastatín spánok?

Statíny ako atorvastatín (Lipitor) sú populárnou triedou liekov, ktoré sa používajú na liečbu vysokého cholesterolu alebo na zníženie rizika srdcových chorôb. Bolesť svalov ktorú môžu spôsobiť statíny vás môžu v noci udržať hore.

Na čo sa atorvastatín 80 mg užíva?

Atorvastatín je indikovaný ako doplnok k diéte na zníženie zvýšeného celkového cholesterolu (celkový-C), LDL-cholesterolu (LDL-C), apolipoproteínu B a triglyceridov v dospelí, dospievajúci a deti vo veku 10 rokov alebo staršie s primárnou hypercholesterolémiou vrátane familiárnej hypercholesterolémie (heterozygotný variant …

Je bezpečné užiť 80 mg atorvastatínu?

Atorvastatín preukázateľne znižuje koronárne príhody a revaskularizačné postupy u pacientov sviaceré rizikové faktory koronárnej choroby srdca. Nedávne štúdie s atorvastatínom 80 mg podporujú celkovú bezpečnosť tejto dávky počas dlhodobej liečby.

Odporúča:

Zaujímavé články
Čo je jednoducho elektrolýza?
Čítaj viac

Čo je jednoducho elektrolýza?

Elektrolýza je proces, pri ktorom sa iónové látky rozkladajú (rozkladajú) na jednoduchšie látky, keď nimi prechádza elektrický prúd. Elektrina je tok elektrónov alebo iónov. Aký príklad je elektrolýza? Elektrolýza zahŕňa súčasnú oxidačnú reakciu na anóde a redukčnú reakciu na katóde.

Boli kráľovná Alžbeta a Filip príbuzní?
Čítaj viac

Boli kráľovná Alžbeta a Filip príbuzní?

Okrem kráľovskej výchovy vtedajších detí mali Alžbeta a Filip aj jedného vzdialeného príbuzného, pretože obaja sú potomkami kráľovnej Viktórie. Panovníčka a jej manžel sú teda vzdialení príbuzní, pretože obaja boli pra-pravnuci kráľovnej Viktórie, a teda bratranci z tretieho kolena.

Kde sa streamuje horizont udalostí?
Čítaj viac

Kde sa streamuje horizont udalostí?

Momentálne môžete sledovať „Event Horizon“streamovanie na HBO Now, DIRECTV, HBO Max. Má Netflix Event Horizon? Áno, Event Horizon je teraz k dispozícii na americkom Netflixe. Streamuje sa niekde Event Horizon? Pozerajte online streamovanie udalosti Horizont | Hulu (bezplatná skúšobná verzia) Na akej streamovacej službe je Event Horizon?