Správa sa elektrochemický článok ako elektrolytický článok?

Obsah:

Správa sa elektrochemický článok ako elektrolytický článok?
Správa sa elektrochemický článok ako elektrolytický článok?
Anonim

Odpoveď je možnosť (iii) Elektrochemický článok sa môže správať ako elektrolytický článok, keď na galvanickom článku je aplikovaný vonkajší opačný potenciál a reakcia neprebehne inhibované, kým protiľahlé napätie nedosiahne hodnotu 1,1 V. V tomto prípade cez článok nepreteká žiadny prúd.

Keď sa elektrochemický článok správa ako elektrolytický článok?

Preto možnosť c) ${E_{Ext}} > {E_{cell}}$ je správna odpoveď, keď sa elektrochemický článok môže správať ako elektrolytický článok. Poznámka: V elektrochemických aj elektrolytických článkoch je oxidácia stále na anóde a redukcia stále prebieha na katóde, ale polarity týchto dvoch elektród sú obrátené.

Môže elektrochemický článok fungovať ako elektrolytický článok?

Áno, elektrochemický článok môže fungovať ako elektrolytický článok, ak je aplikovaný potenciálny rozdiel väčší ako potenciál elektrochemického článku. V tomto prípade reakcia začne prebiehať opačným smerom, to znamená, že nespontánna reakcia prebieha ako v elektrolytickom článku.

Ako môžete premeniť elektrochemický článok na elektrolytický článok?

Elektrolytické články nevznikajú spontánne, a preto musia mať energiu. Aby galvanický článok vyžadoval energiu, prehoďte anódu a katódu. Nechajte reakciu opačne.

Je elektrochemický článokrovnaké ako elektrolytický článok?

Elektrochemické články premieňajú chemickú energiu na elektrickú energiu alebo naopak. Elektrolytický článok je typ elektrochemického článku, v ktorom sa elektrická energia premieňa na chemickú energiu. … Elektrolytické články pozostávajú z kladne nabitej anódy a záporne nabitej katódy.

Odporúča:

Zaujímavé články
Bude mať rocco schiavone 4. sezónu?
Čítaj viac

Bude mať rocco schiavone 4. sezónu?

Štvrtá séria vyšla v marci 2021 s dvoma novými epizódami inšpirovanými dvom románom Antonia Manziniho, ktoré pokračujú v príbehu zástupcu komisára. V tejto novej sezóne Rocco Schiavone pokračuje vo vyšetrovaní svojej temnej minulosti, ktorá zostala nevyriešená na konci predchádzajúcej sezóny.

Je sekularizmus náboženstvom?
Čítaj viac

Je sekularizmus náboženstvom?

Sekulárne náboženstvo je spoločný systém viery, ktorý často odmieta alebo zanedbáva metafyzické aspekty nadprirodzena, bežne spájané s tradičným náboženstvom, namiesto toho umiestňuje typické náboženské kvality do pozemských entít. Aký je rozdiel medzi náboženstvom a sekularizmom?

Prečo študujeme teratológiu?
Čítaj viac

Prečo študujeme teratológiu?

Úvod. Teratológia je štúdia vrodených chýb a jej cieľom je (1) opísať a určiť etiológiu, (2) preskúmať mechanizmy podieľajúce sa na vzniku vrodených chýb a (3) navrhnúť prostriedky prevencie. Prečo je dôležité študovať teratogény? Prečo sú dôležité Všetci rodičia by mali vedieť, čo sú teratogény a ako sa im vyhnúť, pretože môžu spôsobiť poškodenie počas tehotenstva, počnúc približne v čase počatia.