Ktoré je lepšie redux alebo kontextové API?

Obsah:

Ktoré je lepšie redux alebo kontextové API?
Ktoré je lepšie redux alebo kontextové API?
Anonim

Context API sa ľahko používa, pretože má krátku krivku učenia. Vyžaduje si to menej kódu a keďže nie sú potrebné ďalšie knižnice, veľkosť balíkov sa zmenšila. Redux na druhej strane vyžaduje pridanie ďalších knižníc do balíka aplikácií. Syntax je zložitá a rozsiahla a vytvára zbytočnú prácu a zložitosť.

Nahradí kontextové API Redux?

Kontextové rozhranie React API je spôsob správy stavu viacerých komponentov, ktoré nie sú priamo prepojené. Bez Hooks sa kontextové API v porovnaní s Reduxom nemusí zdať veľa, ale v kombinácii s useReducer Hook máme riešenie, ktoré konečne rieši problém správy stavu.

Aký je rozdiel medzi Redux a kontextovým API?

Context + useReducer sú funkcie Reactu, a preto ich nemožno použiť mimo Reactu. Obchod Redux je nezávislý od akéhokoľvek používateľského rozhrania, a preto ho možno používať oddelene od Reactu. React DevTools umožňujú zobraziť aktuálnu kontextovú hodnotu, nie však žiadne historické hodnoty alebo zmeny v priebehu času.

Používa Redux kontextové API?

Interne, React Redux používa funkciu „kontextu“Reactu na sprístupnenie obchodu Redux hlboko vnoreným pripojeným komponentom. Od React Redux verzie 6 je to normálne riešené jednou predvolenou inštanciou kontextového objektu vygenerovanou Reactom.

Prečo je Redux najlepší?

Redux je open sourceKnižnica JavaScript na správu stavu aplikácie. Najlepšie funguje v rozsiahlych, rozľahlých aplikáciách. … V Reduxe nemusíte stále všetko načítavať. To je dôvod, prečo Redux zostáva najpopulárnejším nástrojom založeným na toku pre správu štátu.

Odporúča:

Zaujímavé články
Ako sa rozdeľuje káder v IAS?
Čítaj viac

Ako sa rozdeľuje káder v IAS?

Káder bude pridelený na základe hodnotenia zásluh zostávajúcich kandidátov na zostávajúcich voľných miestach po pridelení kádrov iným kandidátom, ktorí uviedli, že uprednostňujú. Kádre budú zoradené v abecednom poradí na účely pridelenia. Ako sa prideľuje káder?

Čo chýba machorastom?
Čítaj viac

Čo chýba machorastom?

Machy a pečeňovky sú nahromadené ako machorasty, rastliny bez pravých cievnych tkanív a zdieľajúce množstvo ďalších primitívnych vlastností. Chýbajú im tiež skutočné stonky, korene alebo listy, hoci majú bunky, ktoré vykonávajú tieto všeobecné funkcie.

Prečo používať audiometriu reči?
Čítaj viac

Prečo používať audiometriu reči?

Rečová audiometria je základným nástrojom pri hodnotení straty sluchu. Spolu s čistotónovou audiometriou môže pomôcť pri určovaní stupňa a typu straty sluchu. Audiometria reči poskytuje informácie o rozpoznávaní slov a o nepohodlie alebo tolerancii k rečovým podnetom.