Na bahay kubo?

Obsah:

Na bahay kubo?
Na bahay kubo?
Anonim

„Bahay Kubo“je pieseň z ľudovej piesne v jazyku tae Tagalog z nížin Luzon na Filipínach. V roku 1924 bola zaradená do zbierky filipínskych ľudových piesní, ktorú zostavila Emilia S. Cavan.

Čo je filipínsky bahay kubo?

Bahay Kubo je dom štvorcového tvaru bez delení, len s dverami a oknami. Je postavený z miestnych materiálov, ako je drevo, bambus a tráva nipa. Je to filipínska ikona a predstavuje filipínsku kultúru.

Aký je štýl bahay kubo?

Bahay kubo alebo chatrč nipa je typ domu na chodúľoch, ktorý pochádza z kultúr Filipín. … Medzi ne patrí koloniálna éra „bahay na bato“, čo je ušľachtilá verzia bahay kubo so španielskym a niektorým čínskym hlavným architektonickým vplyvom a stala sa dominantnou mestskou architektúrou v minulosti.

Aký je odvodený výraz bahay kubo?

Etymológia. Filipínsky výraz Bahay Kubo doslovne znamená „kocový dom“, ktorý popisuje bežný tvar obydlia. Termín "Nipa Hut", zavedený počas americkej koloniálnej éry na Filipínach, sa vzťahuje na slamený materiál nipa alebo anahaw, ktorý sa často používa na strechy.

Prečo vznikol projekt bahay kubo?

Zhrnutie projektu

Účelom Bahay Kubo je pozdvihnúť udržateľné, zdravé filipínske stravovacie postupy, ktoré môžu podnietiť kultúrny posun smerom k dobrému zdraviu. Tie budú realizované 1) kulinárskymi anutričné vzdelávanie 2) akt pestovania potravín a 3) budovanie komunity prostredníctvom jedla a kultúrnej výmeny.