Čo je dendron v biológii?

Obsah:

Čo je dendron v biológii?
Čo je dendron v biológii?
Anonim

Akýkoľvek z hlavných cytoplazmatických procesov, ktoré vznikajú z bunkového tela motorického neurónu. Dendron sa zvyčajne rozvetvuje na dendrity. Od: dendron v slovníku biológie » Predmety: Medicína a zdravie - Klinická medicína.

Čo je dendron vo vede?

Dendron označuje akýkoľvek zo štíhlych, rozvetvených protoplazmatických výbežkov nervovej bunky, ktorá prenáša nervový impulz zo synapsie do tela bunky. Tvoria väčšinu vnímavého povrchu neurónu.

Čo je dendron a dendrit?

Dendróny sú nervové vlákna, ktoré prenášajú nervové impulzy do tela bunky. Koncové vetvy dendrónov sa nazývajú dendrity. Dendrity dendrónu prijímajú nervové impulzy z iných neurónov.

Čo je to dendron neurónu?

Dendrity (dendron=strom) sú membránové stromovité výbežky vychádzajúce z tela neurónu, v priemere asi 5–7 na neurón a majú dĺžku asi 2 μm. Zvyčajne sa značne rozvetvujú a vytvárajú okolo neurónu hustú arborizáciu podobnú baldachýnu nazývanú dendritický strom.

Čo sú dendrity v biológii?

Dendrity sú prílohy, ktoré sú určené na príjem komunikácie z iných buniek. Podobajú sa stromovej štruktúre, tvoria výbežky, ktoré sú stimulované inými neurónmi a vedú elektrochemický náboj do tela bunky (alebo zriedkavejšie priamo do axónov).

Odporúča: