Kedy použiť elektrookulogram?

Obsah:

Kedy použiť elektrookulogram?
Kedy použiť elektrookulogram?
Anonim

Najbežnejšie použitie elektrookulogramu je na potvrdenie najlepšej choroby Najlepšia choroba Vitelliformná makulárna dystrofia u dospelých (AVMD) je očná porucha, ktorá môže spôsobiť progresívnu stratu zraku. AVMD postihuje oblasť sietnice nazývanú makula, ktorá je zodpovedná za ostré centrálne videnie. https://rarediseases.info.nih.gov › choroby › adult-onset-vitellif…

Vitelliformná makulárna dystrofia v dospelosti – genetická a zriedkavá …

. Najlepšie ochorenie sa identifikuje podľa objavenia sa vaječného očného pozadia a dá sa potvrdiť záznamom elektroretinogramu (ERG) a elektrookulogramu (EOG). ERG bude normálne a EOG bude abnormálne.

Čo meria elektrookulogram?

Definícia. Elektroocoulogram (EOG) je elektrofyziologický test, ktorý meria existujúci pokojový elektrický potenciál medzi rohovkou a Bruchovou membránou. Priemerné transepiteliálne napätie bovinného pigmentového epitelu sietnice je 6 milivoltov (mV).

Aký je zmysel EOG?

Elektro-okulogram (EOG) vyšetruje abnormality vonkajšej vrstvy sietnice, pigmentového epitelu sietnice, čo umožňuje včasnú diagnostiku niektorých dedičných ochorení makuly, ako je Best choroba. EOG sa používa na hodnotenie funkcie pigmentového epitelu.

Aký je rozdiel medzi EOG a ERG?

EOG mal oproti ERG výhody v tom, že elektródy sa nedotýkali povrchuoko. Zmeny v stojacom potenciáli cez očnú buľvu boli zaznamenané kožnými elektródami počas jednoduchých pohybov očí a po vystavení obdobiam svetla a tmy.

Čo znamená slovo elektrookulogram?

: záznam rozdielu elektrického náboja medzi prednou a zadnou časťou oka, ktorý koreluje s pohybom očnej gule (ako v REM spánku) a získaný elektródami umiestnenými na koža pri oku.

Odporúča: