Mal linus pravdu s vitamínom C?

Obsah:

Mal linus pravdu s vitamínom C?
Mal linus pravdu s vitamínom C?
Anonim

V roku 1970 Linus Pauling vyhlásil, že vitamín C zabraňuje a zmierňuje epizódy bežného prechladnutia. Pauling mal pravdu, keď na základe dovtedy publikovaných štúdií dospel k záveru, že vitamín C má vo všeobecnosti biologické účinky na bežnú nádchu, bol však príliš optimistický, pokiaľ ide o veľkosť prínosu.

Koľko vitamínu C užíval Linus Pauling denne?

Povedal, že naša spotreba vitamínu C by mala byť na rovnakej úrovni ako ostatné zvieratá, ktoré si produkujú samé, zvyčajne 10-12 gramov denne. Pauling praktizuje to, čo káže, a postupne zvýšil svoje denné dávky vitamínu C z 3 gramov v 60. rokoch na poriadnych 18 gramov dnes.

Čo povedal Linus Pauling o vitamíne C?

V rozhovore z roku 1990 – štyri roky pred svojou smrťou – Pauling povedal, že ľudia, ktorí užívajú vitamín C a iné doplnky v „optimálnom množstve“, budú žiť o 25 až 35 rokov dlhšie. "Viac než to," povedal, "budú bez chorôb."

Je za vitamínom C nejaká veda?

V skutočnosti sa vitamín C skúmal od 30. rokov minulého storočia a výskum ukázal, že môže zlepšiť kvalitu života pacientov s rakovinou, znížiť výskyt infekcií, zmierniť únavu, a ďalšie, pričom má pre väčšinu ľudí obmedzené negatívne vedľajšie účinky.

Aký typ vitamínu C je najlepší?

Tu sú najlepšie doplnky vitamínu C:

  • Celkovo najlepšie: Prírodný prírodný vitamín C. …
  • Najlepší organický: Záhrada života Vitamín C s Amlou. …
  • Najlepšia kapsula: Solgar Vitamín C 1000 mg. …
  • Najlepšia guma: TERAZ žuvací vitamín C-500. …
  • Najlepšie posilnené: Pure Encapsulations Essential-C & Flavonoids. …
  • Najlepšia chuť: MegaFood C Defense Gummies.

Odporúča:

Zaujímavé články
Kam padá horúčkovité zaklínadlo?
Čítaj viac

Kam padá horúčkovité zaklínadlo?

Fevered Incantation (hlava/ruky/pás) – každé následné poškodenie kritickým úderom, ktoré udelíte, zvyšuje poškodenie kritickým úderom, ktoré spôsobíte, o 3%, až do 15%. Spomienka na horúčkovité zaklínanie – kvapky z World Boss Oranomonos the Everbranching.

Môže mlieko spôsobovať tučnotu?
Čítaj viac

Môže mlieko spôsobovať tučnotu?

Neexistuje žiadny dôkaz, že mliečne potraviny spôsobujú priberanie na váhe. Chudnete a priberáte tým, že budete jesť menej alebo viac kalórií, nie podľa jednej skupiny potravín. Mliečne výrobky sú skvelým zdrojom mnohých prospešných živín a z tohto dôvodu by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička.

Pomáha prednizón bronchiektázii?
Čítaj viac

Pomáha prednizón bronchiektázii?

Perorálne steroidy majú svoje miesto pri liečbe akútnej a ťažkej astmy. Pri bronchiektázii majú inhalačné steroidy malé výhody, ale neexistuje žiadny dôkaz pre alebo proti použitiuperorálnych steroidov na tento stav. Pomáhajú steroidy bronchiektázii?