Ako funguje tabletka len s progestínom?

Obsah:

Ako funguje tabletka len s progestínom?
Ako funguje tabletka len s progestínom?
Anonim

Tradičná tabletka obsahujúca iba gestagén (POP) zabraňuje otehotneniu tým, že zahusťuje hlien v krčku maternice, čím zabraňuje spermiám dostať sa do vajíčka. Dezogestrelová tabletka obsahujúca iba gestagén môže tiež zastaviť ovuláciu. Tabletku obsahujúcu iba gestagén je potrebné užívať každý deň, aby ste mohli pracovať.

Dostávate menštruáciu na tabletkách obsahujúcich iba progestín?

Môžete mať krvácanie medzi menštruáciami niekoľko mesiacov po tom, ako začnete užívať tabletku obsahujúcu iba progestín. Môže to byť nepohodlné, ale nepredstavuje to zdravotné riziko. Krvácanie môže samo vymiznúť po niekoľkých mesiacoch používania minitabletky.

Aký je hlavný mechanizmus účinku tabletky obsahujúcej iba progestín?

Pri kombinovaných perorálnych kontraceptívach a metódach iba s progestínom je hlavným mechanizmom účinku inhibícia vývoja folikulov, ovulácie a následne tvorby žltého telieska. Ďalej sa tiež podieľa na zmene cervikálneho hlienu, ktorý inhibuje penetráciu spermií.

Fungujú tabletky obsahujúce iba progestín okamžite?

Keď začnete s minitabletkami, ste ihneď chránená pred otehotnením, ak tabletku užijete do 5 dní po začiatku menštruácie. Ak užijete svoju prvú tabletu viac ako 5 dní po začiatku menštruácie, použite počas prvých 2 dní dodatočnú antikoncepciu.

Zabraňuje antikoncepcia obsahujúca iba gestagén tehotenstvo?

Perorálne kontraceptíva obsahujúce iba progestín (noretindrón) súpoužíva sa na prevenciu tehotenstva. Progestín je ženský hormón. Funguje tak, že bráni uvoľňovaniu vajíčok z vaječníkov (ovulácii) a mení cervikálny hlien a sliznicu maternice.

Odporúča:

Zaujímavé články
Kam padá horúčkovité zaklínadlo?
Čítaj viac

Kam padá horúčkovité zaklínadlo?

Fevered Incantation (hlava/ruky/pás) – každé následné poškodenie kritickým úderom, ktoré udelíte, zvyšuje poškodenie kritickým úderom, ktoré spôsobíte, o 3%, až do 15%. Spomienka na horúčkovité zaklínanie – kvapky z World Boss Oranomonos the Everbranching.

Môže mlieko spôsobovať tučnotu?
Čítaj viac

Môže mlieko spôsobovať tučnotu?

Neexistuje žiadny dôkaz, že mliečne potraviny spôsobujú priberanie na váhe. Chudnete a priberáte tým, že budete jesť menej alebo viac kalórií, nie podľa jednej skupiny potravín. Mliečne výrobky sú skvelým zdrojom mnohých prospešných živín a z tohto dôvodu by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička.

Pomáha prednizón bronchiektázii?
Čítaj viac

Pomáha prednizón bronchiektázii?

Perorálne steroidy majú svoje miesto pri liečbe akútnej a ťažkej astmy. Pri bronchiektázii majú inhalačné steroidy malé výhody, ale neexistuje žiadny dôkaz pre alebo proti použitiuperorálnych steroidov na tento stav. Pomáhajú steroidy bronchiektázii?