Prečo sa bicepsy a tricepsy nazývajú antagonistické svaly?

Obsah:

Prečo sa bicepsy a tricepsy nazývajú antagonistické svaly?
Prečo sa bicepsy a tricepsy nazývajú antagonistické svaly?
Anonim

Biceps a triceps sa nazývajú antagonistické svaly. Pretože počas flexie v lakti sa biceps sťahuje a triceps uvoľňuje, počas extenzie v ekvivalentnom kĺbe sa triceps sťahuje a biceps relaxuje.

Prečo sa nazývajú antagonistické svaly?

Jeden sval z páru sa stiahne, aby pohol časťou tela, druhý sval v páre sa potom stiahne, aby vrátil časť tela späť do pôvodnej polohy. Svaly, ktoré takto fungujú, sa nazývajú antagonistické páry. V antagonistickom svalovom páre, keď sa jeden sval stiahne, druhý sval sa uvoľní alebo predĺži.

Prečo sa biceps a triceps nazývajú antagonistický pár?

Antagonistické páry

Keď sa jeden sval stiahne, druhý sa uvoľní. Príkladom antagonistického páru je biceps a triceps; na kontrakciu sa triceps uvoľní, zatiaľ čo biceps sa stiahne, aby zdvihol ruku.

Ako fungujú svalové páry ako biceps a triceps, naznačujú antagonistu?

Definícia antagonistického svalu

Kým stláčate a sťahujete bicepsový sval, aby ste ohýbali ruku, biceps je prenášaný hlavným pohybom, a tak je agonistický sval. Na spodnej strane hornej časti ramena je ďalší sval, nazývaný triceps alebo sval dolnej časti ramena.

Čo definuje antagonistický sval?

V antagonistickom svalovom páre jeden sval sa stiahne, druhý sa uvoľní alebo predĺži. Sval, ktorý sa sťahujesa nazýva agonista a sval, ktorý sa uvoľňuje alebo predlžuje, sa nazýva antagonista.

Odporúča:

Zaujímavé články
Ako dostávať novinky?
Čítaj viac

Ako dostávať novinky?

Newsy je možné sledovať naživo online cez Philo, Sling TV, fuboTV a YouTube TV. Na akej stanici sú Newsy? Jeho obsah možno nájsť na platformách OTT vrátane Pluto TV, The Roku Channel, Xumo a Samsung TV Plus, okrem streamovacích zariadení ako Roku, Apple TV a Amazon Fire TV.

Je wps office bezpečný?
Čítaj viac

Je wps office bezpečný?

WPS Office Free neobsahuje vírusy. Kliknutím na názov softvéru si môžete stiahnuť aj bezplatnú verziu niektorého antivírusového softvéru. Je WPS Office dôveryhodný? Má to niekoľko nevýhod, ale napriek tomu je WPS Office skvelý nástroj a vždy sa hodí.

Jedia pstruhy slimáky?
Čítaj viac

Jedia pstruhy slimáky?

Hoci nie sú také viditeľné ako iné zdroje potravy, sú tam a pstruhy ich jedia. … Niekedy si pstruhy hľadajú potravu na malých slimákoch, ktoré sa nachádzajú v niektorých riekach. Čo pstruhy najradšej jedia? Pstruhy jedia množstvo vodného hmyzu, suchozemského hmyzu, iných rýb, kôrovcov, pijavíc, červov a iných potravín.