Zarába CNA viac ako flebotomik?

Obsah:

Zarába CNA viac ako flebotomik?
Zarába CNA viac ako flebotomik?
Anonim

Flebotomickí technici majú tendenciu robiť viac ako certifikovaní asistenti ošetrovateľstva. …V roku 2010 polovica všetkých flebotomistov zarábala najmenej 13,50 USD za hodinu alebo 28 080 USD ročne, podľa prieskumu Americkej spoločnosti pre klinickú patológiu.

Je lepší CNA alebo flebotomik?

Povedal by som, že ako CNA by ste mali viac trpezlivého kontaktu a priamej starostlivosti o pacienta. Ale flebotomik je jednoduchšia a čistejšia práca. Veľmi pravdivé. S malými skúsenosťami by som tiež povedal, že je jednoduchšie nájsť si lepšie platenú prácu v oblasti flebotómie (hoci lepšie platené pracovné miesta CNA existujú).

Čo je vyššie ako flebotóm?

Laboratórny technik je ešte kvalifikovanejšia pozícia ako flebotomik a zodpovedajúcim spôsobom vám zvýši plat. Možno vás dokonca inšpiruje ísť na lekársku fakultu a stať sa lekárom.

Čo sa viac oplatí flebotómia alebo lekársky asistent?

Zdravotní asistenti zarábajú v priemere 15,61 USD za hodinu, zatiaľ čo flebotomici zarábajú 17,61 USD za hodinu. Na rozdiel od flebotomistov však môžu zdravotnícki asistenti zarobiť viac, keď získajú skúsenosti a stanú sa špecializovanými v oblasti medicíny, ako je pediatria alebo kardiológia.

Môžu CNA vykonávať flebotómiu?

Aké sú povinnosti? Rozdiely medzi flebotomistom a CNA skutočne spočívajú v zodpovednosti. Napríklad flebotomickí technici sa takmer výlučne používajú na odbery krvi počas certifikovaného ošetrovateľstvaasistenti alebo CNA sa zameriavajú na starostlivosť o pacienta.

Odporúča: