Mohol by byť môj test štítnej žľazy nesprávny?

Obsah:

Mohol by byť môj test štítnej žľazy nesprávny?
Mohol by byť môj test štítnej žľazy nesprávny?
Anonim

Vaše výsledky testov však môžu byť tiež falošne skreslené v dôsledku faktorov, ako je denná doba alebo dočasné podmienky, ako je choroba alebo tehotenstvo – čo znamená, že zaznamenané hladiny nemusia odráža skutočnú zmenu stavu vašej štítnej žľazy.

Sú testy štítnej žľazy vždy presné?

Test funkcie štítnej žľazy

A krvný test na meranie hladín hormónov je jediný presný spôsob, ako zistiť, či ide o problém. Test, nazývaný test funkcie štítnej žľazy, sleduje hladiny hormónu stimulujúceho štítnu žľazu (TSH) a tyroxínu (T4) v krvi.

Môžu byť hladiny vašej štítnej žľazy normálne, ale stále máte príznaky?

Aj keď vám možno bude povedané, že hladiny TSH 1 až 2 mU/l sú „v poriadku“, ak máte miernu hypotyreózu, je možné, že príznaky stále máte, najmä ak vaše úrovne majú tendenciu kolísať.

Môžu byť testy na hypotyreózu nesprávne?

Dnešné testy TSH sú veľmi presné a citlivé; môžu pomôcť diagnostikovať aj tie najľahšie prípady hypotyreózy. Je dôležité pochopiť, že len preto, že váš test TSH je normálny, nevylučuje možnosť, že máte hypotyreózu.

Môžete mať problémy so štítnou žľazou pri normálnej krvi?

The Thyroid Test Gap. Ak máte príznaky problémov so štítnou žľazou, ale vaše laboratórne výsledky sú normálne, možno ste sa dostali do „medzery“v testovaní väčšina lekárov nevie, že existuje. To znamená tvojhypotyreóza je klinicky odlišná od bežnejších foriem porúch štítnej žľazy.

Odporúča:

Zaujímavé články
Ako sa rozdeľuje káder v IAS?
Čítaj viac

Ako sa rozdeľuje káder v IAS?

Káder bude pridelený na základe hodnotenia zásluh zostávajúcich kandidátov na zostávajúcich voľných miestach po pridelení kádrov iným kandidátom, ktorí uviedli, že uprednostňujú. Kádre budú zoradené v abecednom poradí na účely pridelenia. Ako sa prideľuje káder?

Čo chýba machorastom?
Čítaj viac

Čo chýba machorastom?

Machy a pečeňovky sú nahromadené ako machorasty, rastliny bez pravých cievnych tkanív a zdieľajúce množstvo ďalších primitívnych vlastností. Chýbajú im tiež skutočné stonky, korene alebo listy, hoci majú bunky, ktoré vykonávajú tieto všeobecné funkcie.

Prečo používať audiometriu reči?
Čítaj viac

Prečo používať audiometriu reči?

Rečová audiometria je základným nástrojom pri hodnotení straty sluchu. Spolu s čistotónovou audiometriou môže pomôcť pri určovaní stupňa a typu straty sluchu. Audiometria reči poskytuje informácie o rozpoznávaní slov a o nepohodlie alebo tolerancii k rečovým podnetom.