Je paranaque súčasťou metra Manila?

Obsah:

Je paranaque súčasťou metra Manila?
Je paranaque súčasťou metra Manila?
Anonim

Parañaque, oficiálne mesto Parañaque, je prvotriedne vysoko urbanizované mesto v regióne národného hlavného mesta Filipín. Podľa sčítania ľudu v roku 2020 tu žije 689 992 ľudí.

Čo sa považuje za Metro Manila?

Skladá sa zo 16 miest: mesto Manila, Quezon City, Caloocan, Las Piñas, Makati, Malabon, Mandaluyong, Marikina, Muntinlupa, Navotas, Parañaque, Pasay, Pasig, San Juan, Taguig a Valenzuela, ako aj obec Pateros.

Je Paranaque súčasťou Metro Manila?

Metro Manila je región národného hlavného mesta Filipín, ktorý zahŕňa centrálne mesto Manila a šestnásť miestnych vládnych jednotiek, ktoré ho obklopujú: Caloocan, Las Piñas, Makati, Malabon, Mandaluyong, Marikina, Muntinlupa, Navotas, Parañaque, Pasay, Pasig, Pateros, Quezon City, San Juan, Taguig a …

Aké mestá sú zahrnuté v Metro Manila?

Medzi 16 mestami patrí Caloocan, Malabon, Navotas, Valenzuela, Quezon City, Marikina, Pasig, Taguig, Makati, Manila, Mandaluyong, San Juan, Pasay, Parañaque, Las Piñas a Muntinlupa. Pateros je jediná obec v regióne. Každé zo 16 miest a jednej samosprávy v Metro Manila riadi starosta.

Koľko samospráv je v Metro Manila?

Manila. Metropolitan Manila zahŕňa mestá Manila, Caloocan City na severe a Quezon Cityseverovýchod a Pasay City (nachádza sa blízko pobrežia Manilského zálivu) na juh a 13 obcí.

Odporúča: