Čo znamená finalizácia dvd?

Obsah:

Čo znamená finalizácia dvd?
Čo znamená finalizácia dvd?
Anonim

Finalizácia optického disku je proces zapisovania podporných údajov, ako sú ponuky DVD, údaje adresárov a podobne, na optický disk, aby sa dal prehrať na inom systéme, než na ktorom bol zaznamenaný. Vo všeobecnosti finalizácia znamená, že na disk nemôžu byť zapísané žiadne ďalšie údaje.

Ako finalizujete DVD?

Ako finalizovať disk

  1. Začnite kliknutím na ikonu „Tento počítač“.
  2. Nájdite ikonu disku CD alebo DVD; ak ste mu dali meno, malo by sa tam tiež zobraziť.
  3. Kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu a vyberte možnosť „Zavrieť reláciu.“
  4. Po dokončení finalizácie sa zobrazí kontextové okno. Váš disk je teraz možné bezpečne vybrať z jednotky.

Ako finalizujete DVD po nahrávaní?

Na diaľkovom ovládači DVD rekordéra stlačte tlačidlo TOOLS. Stlačením ŠÍPKY HORE alebo ŠÍPKY DOLE vyberte položku Informácie o disku. Stlačte tlačidlo ENTER. Stlačením ŠÍPKY HORE alebo ŠÍPKY DOLE vyberte Finalize.

Ako zistím, či je moje DVD finalizované?

Skontrolujte vlastnosti disku v Prieskumníkovi súborov. Ak sa voľné miesto zobrazuje ako 0, disk je finalizovaný. Ak je voľné miesto > 0, disk nie je finalizovaný. InfraRecorder vám zobrazí informácie o médiu v jednotke.

Je DVD R potrebné finalizovať?

A napálené DVD nebude fungovať vo väčšine DVD prehrávačov, kým nebude dokončené. … Pri vytváraní filmov domavideá a prezentácie, budete chcieť DVD finalizovať, aby ste ho mohli prehrať na akomkoľvek DVD prehrávači. Finalizácia DVD znamená, že na disk už nebudete môcť nič meniť ani pridávať.

Odporúča: