Ktorá z nasledujúcich položiek nie je izomérom butanolu?

Obsah:

Ktorá z nasledujúcich položiek nie je izomérom butanolu?
Ktorá z nasledujúcich položiek nie je izomérom butanolu?
Anonim

Štruktúra je 2- butanol uvedená nasledovne: Molekulový vzorec 2-butanolu nie je rovnaký ako u butanalu butanalu Butyraldehyd, tiež známy ako butanal, je organická zlúčenina so vzorcom CH3(CH2)2CHO. Táto zlúčenina je aldehydovým derivátom butánu. Je to bezfarebná horľavá kvapalina s nepríjemným zápachom. Je miešateľný s väčšinou organických rozpúšťadiel. https://en.wikipedia.org › wiki › Butyraldehyd

Butyraldehyd - Wikipedia

teda nejde o izomér butanalu.

Ktorý z nasledujúcich je izomér butanolu?

Existujú tri ďalšie štruktúrne izoméry 1-butanolu: 2-butanol (sek.-butylalkohol), 2-metyl-1-propanol (izobutylalkohol) a 2 -metyl-2-propanol (terc-butylalkohol). 2-Butanol alebo sek-butanol alebo sek-butylalkohol alebo sek-butylalkohol je štvoruhlíkový reťazec s OH skupinou na druhom uhlíku.

Čo nie je izomér?

Izoméry sú molekuly, ktoré majú rovnaký molekulový vzorec, ale majú odlišné usporiadanie atómov v priestore. To vylučuje akékoľvek odlišné usporiadania, ktoré sú jednoducho spôsobené rotáciou molekuly ako celku alebo rotáciou okolo konkrétnych väzieb. … Nie sú to izoméry. Obe sú bután.

Ktorý z nasledujúcich nie je izomérom 1 butínu?

Ale -2- ene

Aká je funkčná skupinaizomér butanalu?

Aldehyd je funkčný izomér butanalu.

Odporúča:

Zaujímavé články
Odkiaľ pochádzajú pelargónie?
Čítaj viac

Odkiaľ pochádzajú pelargónie?

Pelargonium je veľký rod v rámci čeľade Geraniaceae, ktorý je celosvetovo rozšírený v miernych až subtropických pásmach s približne 800 prevažne bylinnými druhmi. Samotné Pelargonium pochádza z južnej Afriky (vrátane Namíbie) a Austrálie. Odkiaľ pochádzajú muškáty?

Čo je mesembryanthemum v Afričanoch?
Čítaj viac

Čo je mesembryanthemum v Afričanoch?

V Južnej Afrike sú mesembryantémy známe ako „vygies“(z afrikánčiny „vy“), hoci tento výraz sa vzťahuje na mnohé rastliny z čeľade Aizoaceae. … Druhy pôvodne umiestnené v Mesembryanthemum boli prenesené do iných rodov, ako sú Cleretum, Carpobrotus a Sceletium, hoci zdroje sa líšia.

Je antikvariát podstatné alebo prídavné meno?
Čítaj viac

Je antikvariát podstatné alebo prídavné meno?

ANTIQUARIAN (adjective) definícia a synonymá | Macmillan Dictionary. Čo je antikvariát v angličtine? 1: antikvariátov alebo starožitností alebo súvisiaci s nimi. 2: obchod so starými alebo vzácnymi knihami. Ďalšie slová z antikvariátu Príklad viet Zistite viac o antikvariáte.