Ktorý mechanizmus vyžaduje energiu?

Obsah:

Ktorý mechanizmus vyžaduje energiu?
Ktorý mechanizmus vyžaduje energiu?
Anonim

Pasívne mechanizmy, ako je difúzia, nespotrebúvajú žiadnu energiu, zatiaľ čo aktívny transport si vyžaduje energiu.

Aký typ dopravy si vyžaduje energiu?

Počas aktívneho transportu sa látky pohybujú proti koncentračnému gradientu, z oblasti s nízkou koncentráciou do oblasti s vysokou koncentráciou. Tento proces je „aktívny“, pretože vyžaduje použitie energie (zvyčajne vo forme ATP). Je to opak pasívnej dopravy.

Ktorý z nasledujúcich transportných mechanizmov vyžaduje energiu?

Prepravy ako difúzia, uľahčená difúzia a osmóza nevyžadujú energiu. Aktívne transporty ako fagocytóza, exocytóza vyžadujú energiu.

Aký mechanizmus vyžaduje energiu exocytózou, difúziou kyslíka do červených krviniek, difúziou iónov cez osmózu draslíkových kanálov?

Odpoveď overená odborníkom

Odpoveď je exocytóza. Exocytóza je opačný proces ako endocytóza. Pri exocytóze bunka transportuje molekuly, ako sú proteíny, von z bunky a tento proces vyžaduje energiu.

Aký typ molekulárneho pohybu si vyžaduje energiu?

Niektoré molekuly dokonca potrebujú prísun energie, aby sa dostali cez bunkovú membránu. Pohyb molekúl cez membránu bez vstupu energie je známy ako pasívny transport. Keď je potrebná energia (ATP), pohyb je známy ako aktívny transport.

Odporúča:

Zaujímavé články
Čo je jednoducho elektrolýza?
Čítaj viac

Čo je jednoducho elektrolýza?

Elektrolýza je proces, pri ktorom sa iónové látky rozkladajú (rozkladajú) na jednoduchšie látky, keď nimi prechádza elektrický prúd. Elektrina je tok elektrónov alebo iónov. Aký príklad je elektrolýza? Elektrolýza zahŕňa súčasnú oxidačnú reakciu na anóde a redukčnú reakciu na katóde.

Boli kráľovná Alžbeta a Filip príbuzní?
Čítaj viac

Boli kráľovná Alžbeta a Filip príbuzní?

Okrem kráľovskej výchovy vtedajších detí mali Alžbeta a Filip aj jedného vzdialeného príbuzného, pretože obaja sú potomkami kráľovnej Viktórie. Panovníčka a jej manžel sú teda vzdialení príbuzní, pretože obaja boli pra-pravnuci kráľovnej Viktórie, a teda bratranci z tretieho kolena.

Kde sa streamuje horizont udalostí?
Čítaj viac

Kde sa streamuje horizont udalostí?

Momentálne môžete sledovať „Event Horizon“streamovanie na HBO Now, DIRECTV, HBO Max. Má Netflix Event Horizon? Áno, Event Horizon je teraz k dispozícii na americkom Netflixe. Streamuje sa niekde Event Horizon? Pozerajte online streamovanie udalosti Horizont | Hulu (bezplatná skúšobná verzia) Na akej streamovacej službe je Event Horizon?