Ktorý ión je izoelektronický s kryptónom?

Obsah:

Ktorý ión je izoelektronický s kryptónom?
Ktorý ión je izoelektronický s kryptónom?
Anonim

Bróm s atómovým číslom 35 získava jeden elektrón na získanie 36 elektrónov. Vďaka tomu je izoelektronický s kryptónom.

Aké ďalšie ióny sú izoelektronické s KR?

Jód, I, má 53 elektrónov, takže I− bude mať 54. Horčík, Mg, má 12 elektrónov, takže Mg2+ bude mať 10 elektrónov. Nakoniec strontium, Sr, má 38 elektrónov, čo znamená, že katión Sr2+ bude mať 36 elektrónov → je izoelektronický s neutrálnym atómom kryptónu.

Je N3 izoelektronický s kryptónom?

Atómy a ióny, ktoré majú rovnakú elektrónovú konfiguráciu, sa nazývajú izoelektronické. Príkladmi izoelektronických druhov sú N3–, O2–, F–, Ne, Na+, Mg2+ a Al3+ (1s22s22p6).

Je S2 izoelektronický s K+?

Niektoré z jeho izoelektronických druhov sú ión S2– (16 + 2=18 elektrónov), ión Cl– (17 + 1=18 elektrónov), ión K+ (19 – 1=18 elektrónov) a ión Ca2+ (20 – 2=18 elektrónov).

Je izoelektronické so skandiom?

Ako už bolo uvedené, dva nie sú izoelektronické, pretože ich elektronické štruktúry sú odlišné: jediný elektrón draslíka je v orbitáli s, zatiaľ čo skandium (II) je v a d orbital. Dôvodom tohto rozdielu je jediná ďalšia vec, ktorá sa líši: rozdiel v jadrovom náboji o 2.

Odporúča:

Zaujímavé články
Ako vytvoriť text ťahu vo Photoshope?
Čítaj viac

Ako vytvoriť text ťahu vo Photoshope?

Použitie viacerých ťahov na text vo Photoshope Krok 1: Vytvorte nový dokument. … Krok 2: Vyberte Typový nástroj. … Krok 3: Vyberte písmo z panela možností. … Krok 4: Pridajte svoj text. … 5. krok: Pridajte štýl vrstvy „Ťah“. … Krok 6:

Ako hláskovať nesprávne?
Čítaj viac

Ako hláskovať nesprávne?

pomýlene chybne, chybne, chybne, nesprávne, nepresne, nevhodne, nevhodne, nesprávne, Je slovo zavádzajúce? adj. Na základe chyby alebo konania na základe chyby; pomýlený: dobre mienené, ale pomýlené snahy. nesprávne navádzané adv.

Čo znamená slovo cukornatosť?
Čítaj viac

Čo znamená slovo cukornatosť?

prídavné meno. príliš sladké; sacharínový úsmev. cukru alebo sacharínu, týkajúce sa ich povahy alebo obsahujúce cukor alebo sacharín. Je cukornatosť slovo? Prehnane alebo prehnane sladké: sladké komplimenty; sladký úsmev. Čo to znamená, ak je niečo sacharín?