Čo znamená izotropný?

Obsah:

Čo znamená izotropný?
Čo znamená izotropný?
Anonim

Izotropia je jednotnosť vo všetkých orientáciách; je odvodené z gréckeho isos a tropos. Presné definície závisia od oblasti predmetu. Výnimky alebo nerovnosti sú často označené predponou an, teda anizotropia.

Čo znamená, že materiál je izotropný?

isotropic: Vlastnosti materiálu sú identické vo všetkých smeroch. anizotropný: Vlastnosti materiálu závisia od smeru; napríklad drevo. Na kuse dreva môžete vidieť čiary idúce jedným smerom; tento smer sa označuje ako „so zrnom“.

Čo je jednoduchými slovami izotropné?

Izotropný označuje vlastnosti materiálu, ktoré sú nezávislé od smeru, zatiaľ čo anizotropný je závislý od smeru. … Mechanické a fyzikálne vlastnosti možno ľahko ovplyvniť na základe orientácie atómov v kryštáloch. Niektoré príklady izotropných materiálov sú kryštály kubickej symetrie, sklo atď.

Aký je rozdiel medzi izotropným a anizotropným?

Hlavný rozdiel medzi izotropnými a anizotropnými je v tom, že vlastnosti izotropných materiálov sú rovnaké vo všetkých smeroch, zatiaľ čo u anizotropných materiálov sú vlastnosti závislé od smeru.

Čo je izotropná tuhá látka v chémii?

Izotropná tuhá látka je pevný materiál, ktorého fyzikálne vlastnosti nezávisia od jeho orientácie. Je to príklad izotropie, ktorá môže tiežsa vzťahujú na tekutiny alebo iné nehmotné koncepty. Vlastnosti bolo možné cítiť alebo vidieť, ako napríklad index lomu alebo mechanické.

Odporúča: