Rozhoduje počet nití mäkkosť?

Obsah:

Rozhoduje počet nití mäkkosť?
Rozhoduje počet nití mäkkosť?
Anonim

Počet nití je miera počtu nití tkaných do jedného štvorcového palca látky. … Napríklad bavlnená plachta so 100 osnovnými niťami a 100 útkovými niťami v každom štvorcovom palci látky by mala uvedený počet nití 200. Počet nití sa používa ako hrubý indikátor mäkkosti a pocitu na dotyk. látka.

Aký je najlepší počet nití pre mäkkosť?

Počet závitov sa vzťahuje na počet vodorovných a zvislých vlákien na štvorcový palec. Vo všeobecnosti platí, že čím vyšší je počet nití, tým je obliečka mäkšia a tým je pravdepodobnejšie, že sa časom dobre opotrebuje – alebo dokonca zmäkne. Dobré hárky sa pohybujú kdekoľvek od 200 do 800, aj keď občas uvidíte čísla nad 1 000.

Je čím vyšší počet nití, tým mäkšie?

Vysoký počet nití môže určite viesť k lepším listom, ale na vlákne záleží najviac. V skutočnosti bude plachta z kvalitnejšieho vlákna s nižším počtom nití na dotyk mäkšia a lepšie znesie pranie ako plachta z vlákna nižšej kvality s vyšším počtom nití.

Je počet nití 600 alebo 800 mäkší?

Počet nití označuje počet zvislých a vodorovných nití na jeden štvorcový palec látky. Pri práci s kvalitnou látkou, akou je egyptská bavlna, platí všeobecné pravidlo, že čím vyšší počet nití, tým kvalitnejšia plachta. 600- aj 800-vláknové hárky s počtom vlákien sú zreteľne jemné na dotyk.

Prečo sú listy s vyšším počtom nití mäkšie?

Logika, prečo je lepší vyšší počet vlákien, dáva zmysel: všetky veci sú rovnaké, vyšší počet vlákien vyžaduje jemnejšie vlákna (čím lepšie sa zmestí na štvorcový palec), a čím jemnejšie nite použijete, tým mäkšia, hladšia a pevnejšie tkaná (a teda pevnejšia) by mala byť látka.

Odporúča:

Zaujímavé články
Čo je jednoducho elektrolýza?
Čítaj viac

Čo je jednoducho elektrolýza?

Elektrolýza je proces, pri ktorom sa iónové látky rozkladajú (rozkladajú) na jednoduchšie látky, keď nimi prechádza elektrický prúd. Elektrina je tok elektrónov alebo iónov. Aký príklad je elektrolýza? Elektrolýza zahŕňa súčasnú oxidačnú reakciu na anóde a redukčnú reakciu na katóde.

Boli kráľovná Alžbeta a Filip príbuzní?
Čítaj viac

Boli kráľovná Alžbeta a Filip príbuzní?

Okrem kráľovskej výchovy vtedajších detí mali Alžbeta a Filip aj jedného vzdialeného príbuzného, pretože obaja sú potomkami kráľovnej Viktórie. Panovníčka a jej manžel sú teda vzdialení príbuzní, pretože obaja boli pra-pravnuci kráľovnej Viktórie, a teda bratranci z tretieho kolena.

Kde sa streamuje horizont udalostí?
Čítaj viac

Kde sa streamuje horizont udalostí?

Momentálne môžete sledovať „Event Horizon“streamovanie na HBO Now, DIRECTV, HBO Max. Má Netflix Event Horizon? Áno, Event Horizon je teraz k dispozícii na americkom Netflixe. Streamuje sa niekde Event Horizon? Pozerajte online streamovanie udalosti Horizont | Hulu (bezplatná skúšobná verzia) Na akej streamovacej službe je Event Horizon?