Čo znamená pentyléntetrazol?

Obsah:

Čo znamená pentyléntetrazol?
Čo znamená pentyléntetrazol?
Anonim

Pentyléntetrazol, tiež známy ako pentyléntetrazol, metrazol, pentetrazol, pentametyléntetrazol, Corazol, Cardiazol, Deumacard alebo PTZ, je liek, ktorý sa v minulosti používal ako stimulant krvného obehu a dýchania.

Aký je význam pentyléntetrazolu?

: biela, kryštalická droga C6H10N 4 predtým používané ako stimulant dýchania, krvného obehu a centrálneho nervového systému.

Čo je to záchvat PTZ?

Abstrakt. Pentyléntetrazol (PTZ) je antagonista GABA-A receptora. Intraperitoneálna injekcia PTZ do zvieraťa vyvolá akútny, ťažký záchvat pri vysokej dávke, zatiaľ čo sekvenčné injekcie subkonvulzívnej dávky sa použili na rozvoj chemického vznietenia, modelu epilepsie.

Čo je test PTZ?

Intravenózny pentyléntetrazol (i.v. PTZ) test na záchvaty poskytuje prahovú dávku na vyvolanie záchvatov u jednotlivých zvierat. V tejto štúdii sa i.v. a s.c. PTZ modely záchvatov u myší sa porovnávali z hľadiska vzoru záchvatov, intra- a interanimálnej variability.

Aký typ kŕčov spôsobuje PTZ?

Pentyléntetrazol (PTZ), antagonista GABA receptora, sa používa na vytvorenie bežného modelu chemicky vyvolaných záchvatov. Spomedzi všetkých zvieracích modelov záchvatov a epilepsie sú záchvaty vyvolané pentyléntetrazolom kategorizované ako model generalizovaného záchvatu (oproti čiastočnému alebo fokálnemuzáchvat).

Odporúča: