Prečo je hydrochlorotiazid zlý?

Obsah:

Prečo je hydrochlorotiazid zlý?
Prečo je hydrochlorotiazid zlý?
Anonim

Tento liek môže spôsobiť stratu elektrolytov a tekutín, čo môže spôsobiť, že budete produkovať ešte menej moču. Pre ľudí so zlou funkciou pečene: Tento liek používajte opatrne, ak máte zlú funkciu pečene alebo progresívne ochorenie pečene. Hydrochlorotiazid môže spôsobiť nerovnováhu elektrolytov a tekutín.

Aké sú dlhodobé účinky užívania hydrochlorotiazidu?

Ak to pokračuje dlhší čas, srdce a tepny nemusia správne fungovať. To môže poškodiť krvné cievy mozgu, srdca a obličiek, čo môže mať za následok mŕtvicu, zlyhanie srdca alebo zlyhanie obličiek. Vysoký krvný tlak môže tiež zvýšiť riziko infarktu.

Čo robí hydrochlorotiazid v tele?

Hydrochlorotiazid patrí do triedy liekov známych ako diuretiká/"tabletky na odvodnenie." Funguje to tak, že vytvárate viac moču. To pomôže vášmu telu zbaviť sa prebytočnej soli a vody. Tento liek tiež znižuje nadbytočnú tekutinu v tele (edém) spôsobený stavmi, ako je zlyhanie srdca, ochorenie pečene alebo ochorenie obličiek.

Je bezpečné prestať užívať hydrochlorotiazid?

Neprestaňte užívať hydrochlorotiazid a metoprolol náhle, aj keď sa cítite dobre. Náhle zastavenie môže spôsobiť vážne alebo život ohrozujúce srdcové problémy. Dodržujte pokyny lekára o znižovaní dávky.

Prečo stiahli hydrochlorotiazid?

Tieto dobrovoľné stiahnutia prišli potomobjavenie chemikálií NDMA a NDEA – oboch pravdepodobných ľudských karcinogénov – na úrovniach vysoko nad tým, čo FDA považuje za prijateľný denný príjem.

Odporúča:

Zaujímavé články
Majú armádni dôstojníci stále batmanov?
Čítaj viac

Majú armádni dôstojníci stále batmanov?

Batmani vyšších dôstojníkov zvyčajne rýchlo povýšili na desiatnika, pričom mnohí sa stali desiatnikmi a dokonca seržantmi. Táto pozícia bola po vojne vo všeobecnosti zrušená. Dôstojníci divízie pre domácnosť však stále majú sanitárov, pretože sa od nich vyžaduje vysoký podiel slávnostných povinností.

Koľko dní maddalena?
Čítaj viac

Koľko dní maddalena?

Koľko dní na návštevu súostrovia Maddalena? Ak chcete navštíviť súostrovie Maddalena, mali by ste si ideálne naplánovať 3 dni: Prvý deň môžete jazdiť okolo ostrova Maddalena po malebnej ceste a zastaviť sa na prestávku na pláži, kedykoľvek budete chcieť.

Čo spôsobuje zablokovanie Eustachovej trubice?
Čítaj viac

Čo spôsobuje zablokovanie Eustachovej trubice?

Čo spôsobuje zablokovanie Eustachovej trubice? Opuch z prechladnutia, alergie alebo infekcie dutín môže zabrániť otvoreniu Eustachovej trubice. To vedie k zmenám tlaku. V strednom uchu sa môže hromadiť tekutina. Ako vyčistíte zablokovanú Eustachovu trubicu?