Čo je to mezaticfalická lebka?

Obsah:

Čo je to mezaticfalická lebka?
Čo je to mezaticfalická lebka?
Anonim

Mesaticfalická lebka je strednej dĺžky a šírky . Mesaticefalické lebky nie sú výrazne brachycefalické brachycefalické Brachycefalický obštrukčný syndróm dýchacích ciest (BAOS) je patologický stav postihujúci psov a mačky s krátkym nosom, ktorý môže viesť k ťažkej respiračnej tiesni. … To vedie k úzkosti a ďalej zvyšuje frekvenciu dýchania a srdcovú frekvenciu, čím sa vytvára začarovaný kruh, ktorý môže rýchlo viesť k život ohrozujúcej situácii. https://en.wikipedia.org › wiki › Brachycephalic_airway_obstr…

Brachycefalický obštrukčný syndróm dýchacích ciest – Wikipedia

alebo dolichocephalic dolichocephalic Lekárska genetika. Dolichocephaly (odvodené zo starogréckeho δολιχός 'dlhá' a κεφαλή 'hlava') je stav, kedy je hlava dlhšia, než by sa dalo očakávať v pomere k jej šírke. U ľudí je skafocefália formou dolichocefálie. Dolichocefalické psy (napríklad nemecké ovčiaky) majú predĺžené nosy. https://en.wikipedia.org › wiki › Dolichocephaly

Dolichocephaly - Wikipedia

. Pri zaobchádzaní so zvieratami, najmä so psami, je vhodnejší a bežne používaný výraz nie "mezocefalický", ale skôr "mezaticefalický", čo je pomer hlavy a nosnej dutiny.

Čo je mesaticfalik?

mes·o·ce·phal·ic

(mez'ō-se-fal'ik), Mať stredne dlhú hlavu; označujúce lebku s cefalickým indexom medzi 75 a 80 a akapacita 1350-1450 ml, alebo akákoľvek osoba s takouto lebkou. Synonymá: mezaticefalický, mezocefalický, normocefalický. [meso- + G. kephalē, head]

Aké sú štyri typy lebiek psov?

Na základe koreňa cephalic, čo znamená hlava, máme dolichocephalic (čo znamená dlhá hlava), mesaticephalic (čo je stredná alebo stredná hlava) a brachycephalic (čo znamená krátka hlava) hlava).

Čo znamená dolichocefalická hlava?

Lekárska definícia dolichocefalika

: s relatívne dlhou hlavou s cefalickým indexom menším ako 75. Iné slová z dolichocephalic. dolichocephaly / -ˈsef-ə-lē / podstatné meno, množné číslo dolichocephalies.

Čo je dolichocefalická lebka u psov?

Dolichocefalické plemená sú plemená s extrémne dlhými lebkami. Ich nosy sú dlhé a štíhle. Dolichocefalické plemená psov zahŕňajú chrty, kólie, setre, jazvečíky, talianske chrty a dogy. Mesocefalické plemená psov majú lebky strednej dĺžky a šírky.

Odporúča:

Zaujímavé články
Je replikácia dna semikonzervatívna?
Čítaj viac

Je replikácia dna semikonzervatívna?

Napokon v roku 1958 Meselson a Stahl ukázali, že replikácia DNA je skutočne semikonzervatívna, pričom každý dcérsky chromozóm obsahuje staré, rodičovské vlákno a nové, komplementárne vlákno (5). Je replikácia DNA polokonzervatívna alebo konzervatívna?

Kedy dochádza ku keratinizácii?
Čítaj viac

Kedy dochádza ku keratinizácii?

Keratinizácia sa týka cytoplazmatických dejov, ktoré sa vyskytujú v cytoplazme epidermálnych keratinocytov počas ich terminálnej diferenciácie. Zahŕňa tvorbu keratínových polypeptidov a ich polymerizáciu na keratínové intermediárne filamenty (tonofilamenty).

Prečo tomu hovoria poltonový pickup?
Čítaj viac

Prečo tomu hovoria poltonový pickup?

Odkiaľ pochádza poltonové označenie? Poltonový názov pochádza od nosnosti tejto triedy nákladných vozidiel. Poltonové nákladné autá mali kedysi užitočné zaťaženie 1 000 libier alebo pol tony. Moderné poltonové nákladné autá túto nosnosť prekračujú.