Kde je nekonjugovaný bilirubín?

Obsah:

Kde je nekonjugovaný bilirubín?
Kde je nekonjugovaný bilirubín?
Anonim

Nekonjugovaný bilirubín je odpadový produkt rozkladu hemoglobínu, ktorý je vychytávaný pečeň, kde sa premieňa enzýmom uridíndifosfoglukuronátglukuronozyltransferáza (UGT) na konjugovaný bilirubín. Konjugovaný bilirubín je rozpustný vo vode a vylučuje sa do žlče, aby bol odstránený z tela.

Kde je nadbytok nekonjugovaného bilirubínu?

Pretože neexistuje žiadny problém s pečeňou alebo žlčovým systémom, tento nadbytok nekonjugovaného bilirubínu prejde všetkými normálnymi mechanizmami spracovania, ktoré sa vyskytujú (napr. konjugácia, vylučovanie žlčou metabolizmus na urobilinogén, reabsorpcia) a prejaví sa ako zvýšenie urobilinogénu v moči.

Nachádza sa nekonjugovaný bilirubín v žlči?

Bilirubín je hnedožltá látka nachádzajúca sa v bile. Produkuje sa, keď pečeň rozkladá staré červené krvinky. Bilirubín je potom odstránený z tela stolicou (výkalmi) a dáva stolici normálnu farbu.

Nachádza sa nekonjugovaný bilirubín v moči?

Nekonjugovaný: Naviazaný na albumín v sére. Merané ako bilirubín s nepriamou reakciou. Nikdy nie je prítomný v moči.

Kde dochádza ku konjugácii bilirubínu?

Bilirubín je konjugovaný v hepatocytoch na kyselinu glukurónovú prostredníctvom skupiny enzýmov nazývaných uridín-difosfoglukurónová glukuronozyltransferáza (UDPGT). Proces glukuronidácie je jedným z mnohých kľúčových detoxikačných mechanizmovľudské telo.

Odporúča: