Podľa priority v poradí?

Obsah:

Podľa priority v poradí?
Podľa priority v poradí?
Anonim

V informatike je prioritný rad abstraktný dátový typ podobný bežnej dátovej štruktúre radu alebo zásobníka, v ktorej má každý prvok navyše priradenú „prioritu“. Vo fronte s prioritou sa prvok s vysokou prioritou zobrazí pred prvkom s nízkou prioritou.

Čo myslíš pod prioritným radom?

Prioritný front v dátovej štruktúre je rozšírením „normálneho“frontu. Ide o abstraktný dátový typ, ktorý obsahuje skupinu položiek. Podobá sa „normálnemu“frontu okrem toho, že prvky vyraďovania z radu sledujú poradie priority. Prioritné poradie zaraďuje ako prvé tie položky, ktoré majú najvyššiu prioritu.

Aké je poradie prioritného poradia?

Trieda implementuje rozhrania Serializable, Iterable, Collection, Queue interface. Niekoľko dôležitých bodov v prioritnom fronte je nasledujúcich: Prioritný front nepovoľuje null.

Čo je prioritný front s príkladom?

Prioritný rad podporuje iba porovnateľné prvky, čo znamená, že prvky sú usporiadané vzostupne alebo zostupne. Predpokladajme napríklad, že máme nejaké hodnoty ako 1, 3, 4, 8, 14, 22 vložené do prioritného frontu s poradím uloženým hodnotám od najmenšieho po najväčšiu.

Čo sa stane v prioritnom rade?

Prioritný front je rozšírenie frontu s nasledujúcimi vlastnosťami. Každá položka má priradenú prioritu. Prvok s vysokou prioritou je vyradený pred aprvok s nízkou prioritou. Ak majú dva prvky rovnakú prioritu, obslúžia sa podľa poradia vo fronte.

Odporúča: