Aká je moja ip unix?

Obsah:

Aká je moja ip unix?
Aká je moja ip unix?
Anonim

Ak chcete zistiť IP adresu systému Linux/UNIX/BSD/macOS a Unixish, musíte v systéme Unix použiť príkaz s názvom ifconfig a príkaz ip alebo názov hostiteľa príkaz v systéme Linux. Tieto príkazy sa používajú na konfiguráciu sieťových rozhraní rezidentných v jadre a zobrazenie IP adresy, ako napríklad 10.8. 0,1 alebo 192,168.

Aká je moja IP z Linuxu?

IP adresu alebo adresy svojho systému Linux môžete určiť pomocou príkazov názvu hostiteľa, ifconfig alebo ip. Ak chcete zobraziť adresy IP pomocou príkazu hostname, použite voľbu -I. V tomto príklade je IP adresa 192.168. 122 236.

Aká je moja ip z príkazového riadku?

Najprv kliknite na ponuku Štart a do vyhľadávacieho poľa napíšte cmd a stlačte kláves Enter. Otvorí sa čiernobiele okno, do ktorého napíšete ipconfig /all a stlačte enter. Medzi príkazom ipconfig a prepínačom /all je medzera. Vaša IP adresa bude adresa IPv4.

Ako zistím, aká je moja IP adresa?

Na smartfóne alebo tablete so systémom Android: Nastavenia > Bezdrôtové pripojenie a siete (alebo „Sieť a internet“na zariadeniach Pixel) > vyberte sieť WiFi, ku ktorej ste pripojení > Vaša IP adresasa zobrazuje spolu s ďalšími informáciami o sieti.

Čo je príkaz ipconfig pre Linux?

Príkaz „ifconfig“sa používa na zobrazenie informácií o aktuálnej konfigurácii siete, nastavenie adresy IP, masky siete alebo adresy vysielaniasieťové rozhranie, vytvorenie aliasu pre sieťové rozhranie, nastavenie hardvérovej adresy a povolenie alebo zakázanie sieťových rozhraní.

Odporúča: